Udka w miodowej glazurze

4.5 (142 ocen)

Pyszne mięso do obiadu.

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka

    Marynata:
    2 łyżki oleju
    2 łyżki miodu
    2 łyżki keczupu pikantnego
    łyżeczka słodkiej papryki
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    główka czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w miodowej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć mięso. Przykryć i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Udka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Czosnek, w łupinkach rozłożyć na udkach. Mięso przykryć folią aluminiową i piec godzinę w temp. 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Glazura Kurczak Marynata Mięso Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować