Udka w sosie barbecue

4.5 (156 ocen)

Przepis powstał w celu wykorzystania sosu BBQ Jack Daniels, który dostałam od siostry już jakiś czas temu. Ma dymny, intensywny zapach whiskey ale samego smaku alkoholu już w gotowym daniu nie czuć. Udka są kruche i mega soczyste.

Składniki:

  • 4 podudzia z kurczaka
    4 łyżki sosu barbecue
    5 łyżek białego wina wytrawnego
    ząbek czosnku
    sól
    pół łyżeczki ostrej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w sosie barbecue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy marynatę: mieszamy sos z winem,czosnkiem i przyprawami. Zalewamy mięso marynatą. Wstawiamy do lodówki na 3-4 ha.
    Pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 170 stopni piekarniku. Czas 30 minut.

Porady

Myślę, że można wykorzystać dowolny sos barbecue do tej marynaty. Mięso zyskuje dzięki niej na smaku smaku, warto więc zamarynować je dzień wcześniej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować