udka w sosie sojowo-grzybowym

4.5 (166 ocen)

  • 24 min

miałam w lodówce sos sojowym pomysł na tą potrawę sam jakoś mi przyszedł do głowy a efektu byłam też ciewkawa jest pyszny

  • 24 min

Składniki:

  • 8 szt ćwiartka z kurczaka
    sos sojowo-grzybowy 8 łyżek , 1 szt przyprawa do kurczaka,pieprz,1 łyżeczka papryka słodka., mąka 2 łyżki ,2 zabki czosnku,
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w sosie sojowo-grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ćwiartka w marynacie 1. ćwiarki z kurczaka jeśli są duże dzielimya nna pół przekłdamy do rekawa do pieczenia i nacieramy startm czosnkiem i pozostałymi przyprawami zamykamy rękaw i pozostawiamy na 24 godz by marynata sie wchłoneła od czasu do czasu obracamy mieso w rękawie
  • pieczenie w piekarniku 2. następnego dnia mięso do brytfanki wlewamy do niej 2 szkl wody i pieczemy ok 1 godz w piekarniku
  • kurczak w sosie 3. gdy mięso jest upieczone wlewamy sos z miesa i zagęszczamy mąką doprawiamy do smaku maggą , następnie dodajemy mieso do sosu i chwile dusimy
  • efekt końcowy cwiartki w sosie 4. gotowe mięso posypujemy natką

Porady

aby mieso lepiej wchłoneło sos lekko nakłuwam je widelcem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować