Udka w warzywnym sosie

5 (147 ocen)

  • 40 min

Można opiec mięsko z rosołu i podać w takim warzywnym sosie.

  • 40 min

Składniki:

  • udka drobiowe 3 sztuki
    papryka 1/2 sztuki
    marchew 1-2 sztuki
    cebula 1 sztuka
    pieczarki 7-8 sztuk
    pietruszka 1/2 pęczka
    śmietana 2-3 łyżki
    mąka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Udka w warzywnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć, podzielić na połowy, obtoczyć w mące i obsmażyć na maśle. Dodać pokrojoną cebulę i podlać wodą albo bulionem. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, marchew oczyścić i dodać razem do mięsa. Posolić i dusić. Paprykę oczyścić, umyć, pokroić na kawałki, dodać do reszty. Doprawić do smaku.
    Na koniec dodać śmietanę. Jeśli trzeba sos zagęścić mąką.Można dodać kostkę rosołową.
    Natkę pietruszki opłukać, drobno posiekać, posypać całość i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Śmietana Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować