Udka z kurczaka duszone z marchewką i kapustą pekińską

4.51 (162 ocen)

Pyszny i prosty w przygotowaniu sposób na kurczaka .

Składniki:

  • 8 udek z kurczaka
    Sól i pieprz
    Majeranek ,czosnek granulowany
    Przyprawa curry
    1 cebula
    ¼ kapusty pekińskiej
    1 duża marchew
    Pól pęczka koperku
    Przyprawa uniwersalna
    Olej
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z kurczaka duszone z marchewką i kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka opłukujemy ,osuszamy , obsypujemy solą ,pieprzem ,majerankiem ,czosnkiem i curry. Obsmażamy na oleju na złoty kolor ,zdejmujemy z patelni. Na tej samej patelni na której smażyliśmy mięso podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę następnie dodajemy marchew pokrojoną w kostkę ,podsmażamy chwilę mieszając i dodajemy pokrojoną w paseczki kapustę pekińską ,smażymy chwilę . Następnie podlewamy niecałą szklanką wody wkładamy podsmażone udka ,przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu 20-30 min. Na końcu doprawiamy przyprawą uniwersalną i posypujemy posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować