Udka z kurczaka w marchewce

4.5 (143 ocen)

  • 60 min

Marchewka nadaje doskonały posmak słodkości, a poprzez dobre przyprawienie także smak ostrości.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 udka
    1 cebula
    2 marchewki
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    szczypta bazylii
    szczypta majeranku
    łyżeczka czerwonej ostrej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z kurczaka w marchewce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka oczyścić, osuszyć i przyrumienić z obu stron, na ten sam tłuszcz włożyć posiekany czosnek , kolejno cebulę i pokrojoną w słupki marchewkę, lekko przysmażyć i podlać wodą lub bulionem.
  • 2. Na wierzchu ułożyć udka i posypać przyprawami, przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu ok 40 min.

Porady

Metodą prób i błędów doszłam do tego, że najlepiej smakuje z purre ziemniaczanymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować