Udka z kurczaka z pieczarkami

4.49 (201 ocen)

  • 60 min

Potrawa idealna na niedzielny obiad!

  • 60 min

Składniki:

  • UDKA:
    8 małych udek
    3 łyżeczki jarzynki w proszku
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    2 łyżeczki majeranku
    3 ząbki czosnku
    5 łyżek oleju

    PIECZARKI:
    500 g pieczarek
    1 łyżeczka jarzynki w proszku
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    4 łyżki margaryny
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z kurczaka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udka w przyprawach 1. UDKA:
    Umyte i osuszone udka obsypać przyprawami i na 60 minut wstawić do lodówki.
    Na natłuszczoną blaszkę wyłożyć udka i skropić olejem.
    Piec w nagrzanym do 200st.C piekarniku ok. 60-70 min.
  • pieczarki 2. PIECZARKI:
    Oczyszczone połówki pieczarek włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć na dużym ogniu, stale mieszając do zrumienienia.
    Posypać jarzynką i papryką.
  • Udka z kurczaka z pieczarkami 3. Wyłożyć pieczarki na udka 10 min. prze końcem pieczenia mięsa.

    Podawać z ziemniaczkami i dowolną ulubiona surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować