Udko długo pieczone

4.48 (151 ocen)

Od jakiegoś czasu chodziło za mną jakieś mięsko długo pieczone. . Ażnadszedł ten dzień. Mięsko było pieczone w sumie 3 godz w niskiej temperaturze. Moi mężczyźni bardzo się zajadali udkami. Mięso było bardzo delikatne i soczyste

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka

    Marynata:

    1 łyżeczka różowego pieprzu

    5 łyżek oleju

    1/2 łyżeczki soli

    1/2 łyżeczki curry

    1/2 łyżeczki przyprawy do dań chińskich

    1 czubata łyżeczka słodkiej papryki mielonej

    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego

    1 łyżeczka suszonej cebuli
Wystaw ocenę:

4.48 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udko długo pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty dodaj do moździerza i dobrze ze sobą wymieszać .
    Udka dobrze natrzeć marynatą i odstawić na ok 2-3 godz do lodówki.
    Po tym czasie mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 100′ ( termoobieg) i pieczemy 2,5 godziny
    Po tym czasie zmieniamy temperaturę na 180 ( góra-dół) i podpiekamy przez 30 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować