1. Ciasto:Jajka ubijać z cukrem na parze przez ok 15 min, zdjąć z graczka z woda dodać sodę, kakao i miód . Wsypać 1 szklankę mąki i utrzeć na gładka masę. Wsypać resztę mąki i zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na piec część, rozwałkować każda bardzo cienko i upiec , każdy placek osobno. Po upieczeniu każdy placek przycisnąć deseczka aby się nie powyginały.
2.Krem:
Z litra mleka odlać pół szklanki i resztę zagotować . jaja zmiksować z cukrem waniliowym , dodając mleko i obie mąki, dobrze rozmieszać aby nie było grudek. Wlać na gotujące się mleko, zagotować budyń . Ostudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać ostudzony budyń , utrzeć gładki krem.
3.Przekładamy placki kremem dobrze dociskając. Ciasto szczelnie zawinąć w folie spożywcza i wkładamy na cała dobę do lodówki.
Komentarze