uszka z kapustą i pieczarkami

4.5 (183 ocen)

  • 30 min

inny sposób na uszka

  • 30 min

Składniki:

  • -opakowanie ciasta francuskiego
    -0.5kg kapusty kiszonej
    -30 dag pieczarek
    -1 cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kapusta kiszona Przystawki

Uszka z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kapusty kroimy jak najdrobniej. Pieczarki myjemy i osuszamy, kroimy w jak najdrobniejszą kostke, cebulę w kosteczke. wszystko razem podsmażamy az zmięknie kapusta. ciasto francuskie kroimy na kwadraty na środek każdego kwadratu kładziemy farsz . z ciasta formujemy uszka i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Całość pieczemy ok 20 minut

Porady

Aby uszka były ładnie zarumienione ciasto przed pieczeniem mozna posmarować rozkłóconym białkiem jajka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Ciasto francuskie Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować