USZKA Z PIECZARKAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM Z PARMEZANEM

0 (0 ocen)

  • 25 min

Lubiany przeze mnie makaron uszka połączyłam z ze smażonym z cebulką pieczarkami, sosem śmietanowym i odrobina parmezanu.Dla ostrości - troszkę chili.Wyszedł fajny i szybki obiad idealny na każdy dzień!

  • 25 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * makaron uszka - ok. 200 g
    * duże świeże pieczarki - 8 szt
    * duża cebula - 1 szt
    * śmietana 36% słodka - 200 ml
    * chili
    * natka pietruszki
    * parmezan
    * sól, pieprz
    * oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Uszka z pieczarkami w sosie śmietanowym z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Na odrobinie oliwy przesmażamy drobno posiekaną cebulę z chili, dodajemy oczyszczone i pokrojone w talarki pieczarki, solimy - smażymy ok. 7-8 minut

    Zalewamy słodką śmietaną, dodajemy spiekaną natkę pietruszki oraz ugotowany al dente makaron.

    Wszystko razem mieszamy i podgrzewamy ok. 4-5 minut.

    Posyjemy startym parmezanem ipodajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować