URODZINOWY MISIO

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

TEN TORT UPIEKŁAM NA ROCZEK WNUKA. NIE TYLKO JEST BARDZO SMACZNY, ALE RÓWNIEŻ CIEKAWIE WYGLĄDA.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - cukier: 1.5 szklanki
    - mąka tortowa: 1.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki

    - budyń czekoladowy: 2 sztuki
    - mleko: 0.5 litra
    - cukier: 6 łyżek
    - PALMA TORTOWA: 125 gramów

    - CZEKOLADA GORZKA DOBREJ JAKOŚCI: 2 sztuki
    - PALMA TORTOWA: 125 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - cukier: 0.33 szklanki
    - wódka: 3 łyżki

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Tort czekoladowy Desery

Urodzinowy misio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE CIASTA: 6 BIAŁEK UBIĆ NA SZTYWNO ZE SZCZYPTĄ SOLI, DODAĆ CUKIER I ŻÓŁTKA. DODAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA. PIEC W PROSTOKĄTNEJ BLASZCE O WYMIARACH 24 CM / 38 CM.
    PRZYGOTOWANIE 1 MASY: UGOTOWAĆ BUDYŃ Z CUKREM. UTRZEĆ PALMĘ I DODAĆ WYSTUDZONY BUDYŃ.
    PRZYGOTOWANIE 2 MASY: PALMĘ UTRZEĆ, CZEKOLADĘ ROZPUŚCIĆ W KĄPIELI WODNEJ. NA PARZE UBIĆ BIAŁKA, DODAĆ DO NICH CUKIER, CAŁY CZAS UBIJAJĄC. NA KOŃCU DODAĆ ŻÓŁTKA I UBIĆ. ODSTAWIĆ DO OSTUDZENIA. DO UTARTEJ PALMY DODAĆ POWOLI MASĘ JAJECZNĄ I OSTUDZONĄ CZEKOLADĘ, CAŁY CZAS MIESZAJĄC.
    CIASTO WYJĄĆ Z BLASZKI. WYKROIĆ KSZTAŁT MISIA. PRZEKROIĆ NA POŁOWĘ, SKROPIĆ PONCZEM Z WÓDKĄ I PRZEŁOŻYĆ MASĄ BUDYNIOWĄ. PRZYKRYĆ DRUGĄ POŁOWĄ CIASTA. Z WYKROJONYCH CZĘŚCI CIASTA ZROBIĆ I UŁOŻYĆ NOS I CZTERY ŁAPKI. WIERZCH I BOKI POSMAROWAĆ MASĄ JAJECZNĄ. KOLOROWYMI PISAKAMI POMALOWAĆ MISIA.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować