Uramaki z kawiorem i awokado

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Domowe sushi

Składniki:

  • 5 arkuszy prasowanych wodorostów nori
    250 g ryżu do sushi
    sos do ryżu:
    3 łyżki octu ryżowego
    1 łyżka cukru
    0,5 łyżeczki soli

    dodatki:
    100 g łososia wędzonego
    1 ogórek
    6 paluszków surimi
    serek typu philadelphia
    1/2 awokado
    kilka filecików anchiois
    2-3 łyżeczki kawioru

    do podania:
    sos teryiaki
    sos sojowy
    marynowany imbir
    pasta wasabi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sushi

Uramaki z kawiorem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryż z kawiorem 1. Ryż ugotować w 2,5 szklanki wody. Składniki sosu podgrzać do rozpuszczenia, a następnie dodać do ugotowanego ryżu. Wymieszać i wystudzić.

    Na macie rozłożyć arkusz nori przecięty na pół, na nim ryż, rozsmarować kawior, przykryć folią spożywczą, docisnąć
  • wnętrze 2. i odwrócić ryżem do spodu. Wzdłuż ułożyć dodatki. Zwinąć przy pomocy maty i folii, a następnie pokropić w 1,5 centymetrowe krążki.
  • gotowe rolki 3. Podobnie postępujemy przygotowując uramaki z awokado, z tym że rolkę zwijamy, na niej układamy cienkie plasterki awokado i zawijamy w folię dociskając awokado do ryżu. Kroimy w folii i dopiero pojedyncze krążki rozwijamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Kawior Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować