waniliowy sernik pod kokosem

4.5 (157 ocen)

dla miłośników klasycznych pysznych serników

Składniki:

  • 50 dkg sera białego
    1 szklanka + 3 łyżki cukru pudru
    1 budyń waniliowy ( bez cukru)
    12 dkg + 4 łyżki masła
    4 jajka
    100 g kokosu w wiórkach
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

Waniliowy sernik pod kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. masło (12 dkg) stopić, żółtka oddzielić od białek. ser biały , cukier puder
    ( 1 szklanka) , stopione masło i żółtka dokładnie zmiksować ( ja używam blendera, nie muszę wcześniej mielić sera). dodać budyń , wymieszać. białka ubić na sztywno. do masy serowej wmieszać połowę białek, następnie delikatnie drugą połowę ( najlepiej robić to łopatką lub drewniana łyżką) . przełożyć do foremki.
    w garnuszku stopić resztę masła, dodać resztę cukru pudru oraz kokos
    i wymieszać, wyłożyć na wierzch sernika. wstawić do piekarnika temp 180 stopni na ok 15 minut- aż kokos zacznie się rumienić, następnie zmniejszyć temp. do 130 stopni i piec ok 40 minut - do suchego patyczka. wystudzić w piekarniku. zimny sernik włożyc na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować