Waniliowy sernik z aromatycznym wierzchem rodzynkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszny delikatny waniliowy serniczek wzbogacony duza iloscia rodzynek na wierzchu nasączonych naparem z herbatki owocowej -polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg twarogu z wiaderka - półtłustego
    6 jajek
    1\2 kostki miękkiego masła
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    aromat waniliowy
    1 szklanka drobnego cukru
    garść rodzynek drobnych
    oraz
    napar z herbaty owocowej ,
    1 szklanka rodzynek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Waniliowy sernik z aromatycznym wierzchem rodzynkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    1. Żółtka odzielamy od białek.
    Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą mase.
    Stopniowo dodajemy twaróg, dalej ubijając dodajemy miękkie masło,budyń, aromat, i na koniec dodajemy garśc rodzynek .
    2. Białka ubijamy na sztywna pianę i delikatnie łaczymy z resztą masy. Sernik przekładamy do natłuszczonej formy .
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około55-60 minut.
    3 Rodzynki namaczamy przez 15 minut w letnim naparze z herbaty owocowej .
    Przed podaniem wierzch sernika dekorujemy duża ilościa drobnych , aromatycznych rodzynek-smacznego.

Porady

blaszka 25 x25

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rodzynki Wanilia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować