Wachlarze z kremem krówkowym

0 (0 ocen)

Super wachlarzyki na Święta!

Składniki:

  • Ciasto:

    25dkg mąki
    12dkg cukru pudru
    12dkg margaryny
    1 jajko
    trochę zmielonych orzechów włoskich (garść)
    2łyżki kakao

    Krem krówkowy

    1 puszka masy krówkowej
    masło
    trochę spirytusu

Wachlarze z kremem krówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć ze sobą wszystkie składniki ciasta, wyrobić. Jeśli chce się ciemną wersję ciasta to dodać również kakao. Foremki do orzeszków (ja wykorzystuję foremki do orzeszków i wachlarzy) wypełnić cieniutko ciastem. Piec w temperaturze 180stopni około 10 minut. Po upieczeniu ciasteczka wyjąć z foremek.

    Masa orzechowa: miękkie masło utrzeć razem z cukrem pudrem i orzechami. Nadziewać orzeszki.

    Masa krówkowa: gotową masę z puszki utrzeć z masłem, dodać trochę spirytusu. Nadziewać wachlarze

Komentarze

Podobne przepisy