Wafel z domowym kajmakiem

4.98 (195 ocen)

Kiedyś nie było kajmaku w puszkach, a ten domowy jest o niebo lepszy :)

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli tortowych
    4 szklanki mleka
    2 szklanki cukru
    2 cukry waniliowe
    1 kostka masła lub margaryny
Wystaw ocenę:

4.98 (195 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Andruty

Wafel z domowym kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować, dodać cukier i cukier waniliowy. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż masa zgęstnieje i nabierze złotego koloru. Zajmuje to około 3 godzin. Kajmak zdjąć z ognia, a kiedy przestanie się gotować dodać margarynę i mieszać w jej rozpuszczenia. Masę odstawić w chłodne miejsce, a kiedy wystygnie rozsmarować ją na waflach. Wafla docisnąć czymś ciężkim i odstawić na kilka godzin. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować