Wafel "bogacza''

4.94 (204 ocen)

  • 60 min

Przepis odgrzebany w zeszycie mamy. Wafel ,,na bogato'' doskonały do kawy a kolejnym atutem jest to, że można go chwycić do ręki i się zajadać :-)

  • 60 min

Składniki:

  • 5 jajek
    20 dag cukru kryształu
    50 dag masła
    25 dag galaretki w cukrze
    20 dag orzechów
    20 dag herbatników
    1 czekolada
    1 łyżka kakao
    2 łyżki soku z cytryny
    4 płaty wafla (andruta)
Wystaw ocenę:

4.94 (204 ocen)

Zobacz również:

Galareta Ciasta Desery Andruty Galaretki

Wafel "bogacza'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ubijamy z cukrem na parze, studzimy najlepiej mieszając. Masło ucieramy na puch, dodajemy zimne jaja - ucieramy.
  • 2. Czekoladę, orzechy, herbatniki i galaretkę kroimy w kostkę. Dodajemy do utartych z masłem jaj. Dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej sok z cytryny a trzecia część bez dodatków. Masą przekładamy wafel tak żeby masa z kakao była w środku. Wafel przyłożyć czymś ciężkim.

Porady

Masę dość ciężko rozsmarować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa Orzechy Galaretka Wafle

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować