Wafelki z kajmakiem

4.15 (264 ocen)

  • 30 min

Przygotowane w domu, bez konserwantów, sztucznych barwników - wafelki z pysznym, słodkim nadzieniem :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie suchych wafli
    1/2 kostki masła
    1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego gotowanego o smaku krówkowym (lub gotowa masa krówkowa w puszce)

Wystaw ocenę:

4.15 (264 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafelki z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć na puch mikserem, dodawać łyżką masę krówkową i dalej ucierać. Masą przekładać suche wafle. Wafel na wierzchu pozostawić suchy.
  • 2. Na gotowych waflach położyć deseczkę, wstawić do lodówki.
  • 3. Po kilku godzinach, gdy masa dobrze stężeje pokroić na kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować