Wafelkowy torcik z dwukolorowym kremem mascarpone

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ekspresowy torcik z wafelków ryżowych :)

  • 15 min

Składniki:

  • 100 ml śmietany 30 %
    20 dag sera mascarpone
    0,5 szklanki borówki amerykańskiej
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżka cukru
    wafle ryżowe extra cienkie

Wafelkowy torcik z dwukolorowym kremem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy na sztywno schłodzoną mocno śmietanę. Pod koniec dodajemy oba cukry. Do ubitej śmietany dodajemy ser mascarpone i dokładnie miksujemy. Do 1/3 przygotowanego kremu dodajemy zmiksowaną połowę borówek amerykańkich i dokładnie mieszamy.
  • 2.
    Wafelek ryżowy smarujemy białym kremem mascarpone, przykrywamy kolejnym wafelkiem i smarujemy ciemnym kremem. Przykrywamy trzecim wafelkiem, który w połowie smarujemy białym, a w połowie ciemnym kremem. Dekorujemy borówkami. Powtarzamy czynność do wyczerpania składników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy