WAFLE TRADYCYJNE CZEKOLADOWE

4.5 (162 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

MOJE ULUBIONE

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 paczki wafli okrągłych
    200 gram masła
    100 gram wiórek kokosowych
    1 szklanka mleka płynnego 3%
    ¾ szklanki cukru
    1 cukier waniliowy 16 gram
    1 szczypta soli
    2-3 łyżki kakao
    Około 2 i ¼ szklanki pełnego mleka w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle tradycyjne czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondla dodać masło, mleko płynne, szczyptę soli, cukier, podgrzewać do stopienia masła. W trakcie mieszając energicznie mątewką dodać kakao, jak się rozpuści wsypać kokos, wymieszać, następnie mieszając energicznie mątewką dodawać mleko w proszku. Masa powinna być dosyć gęsta ale nie za mocno.
    Po przestudzeniu przekładać wafle masą. Odwrócić do góry dnem i ułożyć na desce, od razu wstawić do zamrażarki, aby szybko się schłodziły. Lekko je obciążyć. Nie owijać w żadną folię, aby nie zaparowały, robimy to dopiero po całkowitym schłodzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kokos Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować