Wafle z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W rondelku na małym płomieniu rozpuścić margarynę z cukrem.
Doda śmietanę i galaretkę. Mieszać, aż galaretka całkowicie się rozpuści. Jeśli chcemy uzyskać dwa kolory dzielimy masę na połowę. Do jednej dodajemy np. czerwoną a do drugiej żółtą galaretkę. Nie dopuścić do zagotowania się masy. Należy ją delikatnie podgrzewać i mieszać, aż galaretki się rozpuszczą.
Masę ostudzić na kuchni, a następnie wstawić do lodówki od czasu do czas mieszać aby całkowicie nie zastygła. Moja masa chłodziła się ok. 20 minut w chłodziarce. Tak półmiękką masą przełożyć wafle.
Porady
Aby wafle były smaczniejsze należy użyć cieńszych wafli typu andruty.
Komentarze