WAFLE PRZEKŁADANE MASĄ Z MLEKA W PROSZKU

4.51 (157 ocen)

  • 60 min

Domowe najlepsze, moi synowie je bardzo lubią

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli
    3/4 szklanki mleka zwykłego
    2 , 5 szkl mleka w proszku pełnego
    1/2 szklanki cukru
    1 op. cukru waniliowego
    3 łyzki kakao Puchatek
    1 kostka margaryny
    aromat pomarańczowy
    Wykonanie:
    Rozpuszczamy margarynę, dodajemy mleko zwykłe, cukry, kakao. Powoli dodajemy mleko w proszku ciągle mieszając żeby nie powstały grudki. Zdejmujemy z ognia, dodajemy olejek, mieszamy, przestudzamy, przekładamy wafle.
    Odstawiamy do wystygnięcia obciążając wafle czymś ciężkim
Wystaw ocenę:

4.51 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle przekładane masą z mleka w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy margarynę, dodajemy mleko zwykłe, cukry, kakao. Powoli dodajemy mleko w proszku ciągle mieszając żeby nie powstały grudki. Zdejmujemy z ognia, dodajemy olejek, mieszamy, przestudzamy, przekładamy wafle.
    Odstawiamy do wystygnięcia obciążając wafle czymś ciężkim
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować