Do zjedzenia tego piszingera nie trzeba długo zapraszać.Swój wyjątkowy smak zawdzięcza masie kajmakowo-orzechowej.Jest bardzo słodki,więc podaję go z kawą,najlepiej mocnym espresso.
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
- masa krówkowa w puszce (masa krówkowa o smaku orzechowym np."Bakalland"): 1 sztuka
- dżem z owoców leśnych: 2 łyżki
- wafle andruty: 4 sztuki
Wakacyjny piszinger kajmakowo-orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Andruty wyjąć z opakowania,dwa płaty posmarować masa krówkową,jeden posmarować dżemem z owoców leśnych.Na dużej drewnianej desce rozpocząć układanie piszingera(zaczynając od posmarowanego masa krówkową,na nim układamy andrut posmarowany dżemem,a na nim posmarowany masa krówkową i przykryć suchym andrutem).
2.Teraz na piszinger kładziemy mniejszą drewnianą deskę i ciężki przedmiot.Wstawiamy do lodówki na 120 minut.
3.Po wyjęciu piszingera z lodówki kroić go na 8 części.Podawać z kawą lub herbatą.
Komentarze