Wakacyjny piszinger kajmakowo-orzechowy

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Do zjedzenia tego piszingera nie trzeba długo zapraszać.Swój wyjątkowy smak zawdzięcza masie kajmakowo-orzechowej.Jest bardzo słodki,więc podaję go z kawą,najlepiej mocnym espresso.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masa krówkowa w puszce (masa krówkowa o smaku orzechowym np."Bakalland"): 1 sztuka
    - dżem z owoców leśnych: 2 łyżki
    - wafle andruty: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dżemy

Wakacyjny piszinger kajmakowo-orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • komponenty 1. Andruty wyjąć z opakowania,dwa płaty posmarować masa krówkową,jeden posmarować dżemem z owoców leśnych.Na dużej drewnianej desce rozpocząć układanie piszingera(zaczynając od posmarowanego masa krówkową,na nim układamy andrut posmarowany dżemem,a na nim posmarowany masa krówkową i przykryć suchym andrutem).
  • 2. Teraz na piszinger kładziemy mniejszą drewnianą deskę i ciężki przedmiot.Wstawiamy do lodówki na 120 minut.
  • wakacyjny piszinger 3. Po wyjęciu piszingera z lodówki kroić go na 8 części.Podawać z kawą lub herbatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować