Walentynkowe kruche malinowe serce

0 (0 ocen)

  • 40 min

coś dla zakochanych amatorów malinek....

  • 40 min

Składniki:

  • mąka 300 gramów
    masło 200 gramów
    żółtka 2 sztuki
    cukier puder 100 gramów
    dżem malinowy 10 łyżek
    sól 1 szczypta

Walentynkowe kruche malinowe serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę siekamy razem z masłem i szczyptą soli. Dodajemy żółtka oraz cukier puder. Zagniatamy kruche ciasto. Schładzamy je w lodówce. Następnie wypełniamy nim małe foremki serduszka, zostawiając w środku dziurkę na dżem i pieczemy w piekarniku 15 - 20 minut w 185 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Napełniamy upieczone serduszka dżemem malinowym bądź miksujemy mrożone malinki lub świeże (jakie kto ma).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy