Serduszka z ciasta francuskiego z szynką i serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Szybkie i łatwe pierogowe serduszka w sam raz na śniadanie czy kolacje we dwoje, ale nie tylko.
Takie pierożki możemy przygotować również na inne okazje np. Dzień mamy, Dzień taty itp.
Do pierożków można użyć i wymyślić farsz jaki się nam podoba :) O to moja propozycja.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki: u mnie wyszło 6 serduszek
    1 opakowanie ciasta francuskiego,
    2-3 plastry żółtego sera,
    2-3 plastry szynki ( u mnie konserwowa),
    ketchup,
    2-3 łyżki szczypiorku (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Serduszka z ciasta francuskiego z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Z ciasta francuskiego wycinamy serduszka, ja użyłam wykrawaczki do pierogów (jeden pieróg 2 serduszka). Ser i szynkę kroimy w kostkę.
    Pierwsze serduszko smarujemy odrobiną ketchupu, kładziemy żółty ser , szynkę i szczypiorek ( jeśli lubimy), nakładamy drugie serduszko, sklejamy.
    Pierożki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ( możemy posmarować roztrzepanym jajkiem). Pierożki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180ºC na ok. 20 minut. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika i wielkości naszych serduszek. Smacznego!

Porady

Ilość serduszek zależy od wielkości ciasta i foremek. Mi wyszło 6 porcji czyli 12 serduszek, użyłam wykrawaczki do pierogów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować