Warzywa pod rybną kołderką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Warzywa i ryba to połączenie zdrowe i lekkie.

  • 30 min

Składniki:

  • * porcja ulubionych warzyw - u mnie cukinia, marchewka, mix z fasolką i czerwoną papryką
    * łyżka oleju sezamowego
    * około 150g ulubionej ryby
    * sok z połowy limonki bądź cytryny
    * sól, świeżo mielony czarny pieprz
    * koperek

Warzywa pod rybną kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroić, dodać przyprawy lub świeże zioła, łyżkę oleju i wymieszać. Przełożyć do woreczka lub zawinąć w folię aluminiową. Można przygotować całe danie na parze. Dokładnie tak samo przygotować rybę. Dobrze skropić sokiem z cytryny i posypać świeżym koperkiem. Całość piec 20 minut w naczyniu żaroodpornym bądź gotować ma parze.

Komentarze

Podobne przepisy