Chrupiące warzywka w cieście. Doskonały dodatek do obiadu ale nie tylko, ponieważ można zrobić z nich świetną przekąskę lub przystawkę, podaną z sosem ostrym lub słodko kwaśnym.
Warzywa w tempurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W miseczce umieścic przesianą mąkę. Dodać jajko, sól, pieprz i lodowatą wodę gazowaną. Dokładnie zmiksować. Odstawić do lodówki na 30 min.
2.Warzywa umyć, marchew pokroić na mniejsze kawałki i umieścic w parowarze na 5 min.
(warzywa będą chrupkie i nie stracą koloru)
3.Cebulę pokroić w plastry i wraz z innymi warzywami zanurzyć w cieście.
W garnku rozgrzać olej. Wrzucić warzywa w cieście. Smażyć na złocisty kolor z każdej strony. Wyciągnąć na papierowy ręcznik.
Komentarze