Warzywa z kurczakiem, ryżem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ryż ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawić do przestygnięcia.
2. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą do gyrosa i usmażyć na patelni. Przełożyć do garnka.
3. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i udusić wraz z cebulką na patelni, doprawić do smaku. Dodać do kurczaka.
4. Warzywa na patelnie przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i przełożyć do reszty składników. (Trzeba pamiętać, żeby patelnia i olej przed włożenie warzyw były dobrze rozgrzane, wtedy warzywa się nie rozpadną podczas smażenia)
5. Do garna z kurczakiem, pieczarkami i warzywami wsypać woreczek ugotowanego wcześniej ryżu i wszystko dokładnie wymieszać
Komentarze