Warzywa z kurczakiem, ryżem i pieczarkami

4.49 (183 ocen)

  • 45 min

przepis dostałam od koleżanki jest bardzo łatwy i smaczny .

  • 45 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka (ok 500 g),
    woreczek warzyw na patelnię,
    pieczarki (ok 500 g),
    woreczek ryżu
    olej do smażenia,
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalnado smaku.
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywa z kurczakiem, ryżem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawić do przestygnięcia.

    2. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą do gyrosa i usmażyć na patelni. Przełożyć do garnka.
    3. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i udusić wraz z cebulką na patelni, doprawić do smaku. Dodać do kurczaka.
    4. Warzywa na patelnie przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i przełożyć do reszty składników. (Trzeba pamiętać, żeby patelnia i olej przed włożenie warzyw były dobrze rozgrzane, wtedy warzywa się nie rozpadną podczas smażenia)
    5. Do garna z kurczakiem, pieczarkami i warzywami wsypać woreczek ugotowanego wcześniej ryżu i wszystko dokładnie wymieszać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować