Warzywa z sosem czosnkowym

4.5 (172 ocen)

  • 30 min

pysznie i zdrowo

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 pomidor
    - pół kalafiora
    - 2 rzodkiewki
    - mały jogurt naturalny
    - 2 ząbki czosnku
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Warzywa z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować. Pomidora umyć, pokroić na 8 części, Rzodkiewki umyć i wykroić jak kwiatuszki.
    Sos: Jogurt przelać do miseczki, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i wymieszać.
    Ułożyć warzywa na talerzu i polać sosem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować