Takie warzywka to szybki i prosty a zarazem pyszny, zdrowy i pełen witamin pomysł na obiad czy kolację. Są częstym gościem na moim stole.
25 min
Składniki:
500 g piersi z kurczaka
1 opakowanie warzyw na patelnie ( u mnie z Biedronki , najbardziej mi smakują)
Marynata do kurczaka:
3 łyżki oliwy
1 łyżka przyprawy kebeb , czosnku granulowanego, ziół prowansalskich
1/2 łyżeczki soli i pieprzu
Warzywa z patelni w parze z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kroimy w kostkę , marynatę łączymy , przelewamy do kurczaka-mieszamy.Odstawiamy na 10 min do lodówki by składniki się przegryzły.
Warzywka przekładamy do głębokiej patelni , smażymy/dusimy pod przykryciem do zmięknięcia.
2.Na oddzielnej patelni smażymy kurczaka.
Gotowa składniki łączymy razem delikatnie mieszając by warzywka nam się nie rozpadły.
Komentarze