Warzywa z patelni z kurczakiem i ryżem

4.42 (212 ocen)

  • 10 min

Ekspresowe, sycące danie obiadowe

  • 10 min

Składniki:

  • - paczka warzyw mrożonych na patelnię 750 gram
    - dwie piersi z kurczaka ( pojedyncze )
    - woreczek ryżu 100 gram
    - sól, pieprz, domowa wegeta , czosnek mielony, papryka czerwona mielona, majeranek, sos sojowy
    - olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.42 (212 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywa z patelni z kurczakiem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroję w niewielkie paseczki lub kostkę, przekładam na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Dodaję czosnek, domową wegetę, paprykę i majeranek, chwilkę smażę na średnim ogniu mieszając, aż mięso straci różowy kolor. Następnie na patelnie z mięsem dodaję ryż, mieszam i dodaję paczkę zamrożonych warzyw. Całość zalewam szklanką gorącej wody. Przykrywam patelnię pokrywką i na wolniutkim ogniu dusze potrawę ok. 15 minut, co jakiś czas mieszam i ewentualnie uzupełniam płyn. Kiedy ryż wchłonie sos a warzywa są odpowiednio miękkie ( nie mogą się rozgotować ) Doprawiam danie do smaku sosem sojowym, pieprzem ewentualnie solą. Podaję gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować