Warzywa z patelni z kurczakiem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka kroję w niewielkie paseczki lub kostkę, przekładam na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Dodaję czosnek, domową wegetę, paprykę i majeranek, chwilkę smażę na średnim ogniu mieszając, aż mięso straci różowy kolor. Następnie na patelnie z mięsem dodaję ryż, mieszam i dodaję paczkę zamrożonych warzyw. Całość zalewam szklanką gorącej wody. Przykrywam patelnię pokrywką i na wolniutkim ogniu dusze potrawę ok. 15 minut, co jakiś czas mieszam i ewentualnie uzupełniam płyn. Kiedy ryż wchłonie sos a warzywa są odpowiednio miękkie ( nie mogą się rozgotować ) Doprawiam danie do smaku sosem sojowym, pieprzem ewentualnie solą. Podaję gorące.
Komentarze