Warzywka w cieście francuskim + sos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Co i jak?
Mrożonki wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawy (jeśli ich nie ma w składzie!), dodajemy pół szklanki mleka/wody i dusimy do miękkości.
Ciasto otwieramy, rozkładamy. PRZESTUDZONE warzywka układamy na cieście, nie za grubo, bo będzie problem z zawijaniem, a podczas pieczenia wam wszystko wypłynie i klops.
Posypujemy żółtym serem (kwintesencja smaku w całości...), zawijamy, wierzch smarujemy rozbełtanym jajcem i wstawiamy do piekarnika o temp 180', aż do zarumienienia ciasta.
Do dania idealnie pasuje sosik czosnkowo- koperkowy :)
1 duży kubek jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
suszony koperek i czosnek granulowany (jak macie świeże, tym lepiej)
sól, pieprz do smaku
łyżeczka cukru
finito!
Dziś zaszalałam i dodałam do warzyw kurczaka, z którym "bawiłam się" wczoraj i zrobiłam rewelacyjną panierkę rodem z kfc :P
Komentarze