Bardzo proste i bardzo smaczne danie dla tych, którzy kochają makaron.
Składniki:
400 g. makaronu rurki
100 g. sera gouda
małe opakowanie mieszanki warzyw na patelnię
opakowanie sosu pieczarkowego
opakowanie sosu paprykowego
sól, pieprz, zioła prowansalskie
Warzywna zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować makaron al dente. Warzywa podsmażyć na patelni, dodając 2-3 łyżki masła. Dodać przyprawy. Sosy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniach. Na spód rondla dać kilka łyżek masła, następnie makaron, warzywa, sos paprykowy, makaron i starty ser. Włożyć do piekarnika na ok. 0,5 godz w 180 st. C. Danie podawać z sosem paprykowym i listkami bazylii.
Porady
Sosy można zamienić na inne smaki np. sos pomidorowy, a ser żółty zastąpić serem mozzarella.
Komentarze