Warzywna sałatka z grilla

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sałatka jest pyszna i bardzo zdrowa.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 0.5 kilograma
    - papryka żółta: 2 sztuki
    - papryka czerwona: 2 sztuki
    - cukinia -duża: 1 sztuka
    - cebula: 3 sztuki
    - tarty parmezan: 15 dekagramów
    - sos winegret: 5 łyżek

    - przyprawa do grilla: 2 łyżki
    - oliwa: 6 łyżek
    - sok z cytryny: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Grill

Warzywna sałatka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie wyszorować, włożyć do osolonego wrzątku, gotować 10 minut. Odcedzić, ostudzić, obrać, pokroić w plasterki, włożyć do salaterki.
  • 2. Papryki oczyścić z pestek i pokroić w paski. Cukinię umyć, pokroić na plasterki. Cebulki obrać i pokroić w plasterki. Warzywa dodać do ziemniaków.
  • 3. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawą do grilla. Marynatą polać warzywa, chłodzić 15 minut.
  • 4. Warzywa ułożyć na ruszcie lub na tacce do grillowania, piec 20 minut, w połowie pieczenia odwrócić. Upieczone warzywa przełożyć na półmisek, jeszcze ciepłe posypać startym parmezanem i polać sosem winegret.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować