warzywne placuszki z kaszą gryczaną

5 (190 ocen)

  • 30 min

Lekkie placuszki polecam w szczególności osobom będących na diecie ale i nie tylko, można je podać jako dodatek np. do gulaszu

  • 30 min

Składniki:

  • -1 szkl. kaszy gryczanej
    -1 szkl.warzyw(marchew,pietruszka,seler,por)
    -cebula
    -2-3 jajka (zależy od wielkości jaj)
    -2-3 łyżki mąki(można więcej lub mniej zalezy od gęstości masy)
    -przyprawy-sól,pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Warzywne placuszki z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy. Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w słupki,obgotowujemy warzywa w wodzie. Łaczymy je z kaszą, dodajemy pokrojoną cebule,jajka oraz mąkę i doprawiamy według uznania.,. Gotową masę kładziemy na rozgrzany tluszcz i smażymy na złoty kolor. z obydwu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować