Warzywne ragoût z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pełne warzyw smaczne i pożywne danie z lekko chrupiącymi warzywami i wyrazistą kiełbasą w niezawodnym sosie pomidorowym są lekką ale i jednocześnie pożywną propozycją na obiad czy kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 białe kiełbasy (około 200-250g)
    3 małe kalarepy
    Średnia cukinia
    ½ dużego selera
    Marchew
    2 korzenie pietruszki
    Duża cebula
    2 ząbki czosnku
    Łyżka masła klarowanego
    200g przecieru pomidorowego
    natka pietruszki
    Sól, czarny pieprz, lubczyk, oregano, ostra papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo Potrawka Gulasz

Warzywne ragoût z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzewamy masło klarowane. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy. Czosnek i cebule szklimy na maślę klarowanym. Dodajemy pokrojoną w plasterki białą kiełbasę i przesmażamy. Kalarepy, seler, pietruszki i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Cukinie kroimy ze skórką również w kostkę. Warzywa dodajemy do kiełbasy i cebulki i chwile przesmażamy razem. Dodajemy przecier pomidorowy, szklankę wody oraz sól i świeżo mielony pieprz. Dusimy pod przykryciem aż warzywa będą pół miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku ostrą papryką, lubczykiem i oregano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Kiełbasa Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Warzywne ragoût

To może cię zainteresować