Warzywno-drobiowe kotleciki

5 (140 ocen)

  • 60 min

Nieco lżejsze niż tradycyjne schabowe, ale równie pyszne.

  • 60 min

Składniki:

  • * średnia cukinia
    * 1/4 papryki
    * 150 g pieczarek
    * 1/2 cebuli
    * 2 filety z kurczaka
    * 2 jaja
    * 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    * sól, pieprz, zioła
    * olej lub oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywno-drobiowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zetrzeć na tarce cukinię i odsączyć.
  • 2. Obrać i pokroić w kostkę pieczarki, paprykę, cebulę, kurczaka.
  • 3. Wymieszać wszystkie składniki, dodać żótka, mąkę, i przyprawy.
  • 4. W osobnym naczyniu ubić na sztywno białka. wymieszać z składnikami.
  • 5. Smażyć na małym ogniu z obu stron na oleju lub oliwie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować