Warstwowa sałatka z tuńczykiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyki odcedzić z zalewy i ułożyć w salaterce. Marchewkę obrać i ugotować, pokroić w kosteczkę, cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę, jajka ugotować i oddzielić żółtka od białek. Tuńczyka ułożonego w salaterce posmarować warstwą majonezu i wrzucić pokrojoną cebulkę, znowu położyć warstwę majonezu, a następnie pokrojoną, ugotowaną marchewkę, kolejna warstwa majonezu. Żółtka pokroić w kostkę i wrzucić do salaterki i znowu warstwa majonezu. Białka utrzeć na tarku na grubych oczkach i przesypać do salaterki. Pomiędzy każdą warstwą składników oczywiście przyprawy.
Porady
każdą warstwę warto przełożyć majonezem,jest ona wtedy bardziej smaczna i wyborna
Komentarze