Warstwowy deser z malinami

4.5 (166 ocen)

  • 35 min

Jeden z moich ulubionych

  • 35 min

Składniki:

  • - 35-40 dag malin (mogą być mrożone)
    - 4 łyżki cukru pudru
    - 0,5 l mleka
    - budyń waniliowy z cukrem
    - 50 g masła
    - 200 ml śmietanki kremówki
    - 1,5 łyżki mleka w proszku
    - 1 opakowanie cukru waniliowego
    - 70-80 g kruchych ciastek (najlepiej herbatników)

    na ok. 5 pucharków
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Warstwowy deser z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce zasypać cukrem pudrem (jeśli używamy mrożonych odstawiamy do rozmrożenia).
  • 2. Ugotować budyń na mleku. Wystudzić, zmiksować z masłem.
  • 3. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym na sztywno, dodać mleko w proszku zmiksować ponownie, żeby nie było grudek.
  • 4. Ciastka pokruszyć (np. wałkiem). Owoce rozgnieść widelcem (zostawić kilka całych owoców do dekoracji). Na dno pucharków wyłożyć połowę herbatników, na to śmietankę, połowę owoców, krem budyniowy, ponownie owoce i na koniec resztę herbatników. Udekorować owocami. Można schłodzić ok. 1 godz. w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować