Wątróbka w mielonym

4.5 (173 ocen)

  • 40 min

Wątróbka schowana w mielonym to smaczny dodatek do obiadu.

  • 40 min

Składniki:

  • mięso mielone 40 dag
    wątróbka z kurczaka 5 sztuk
    kajzerka 1 sztuka
    cebula 1/2 sztuki
    jajko 1 sztuka
    sól
    pieprz
    majeranek
    mleko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka Dodatki

Wątróbka w mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki zalać mlekiem. Wymoczyć i podzielić na części.

    Bułkę zamoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Wbić jajko, zarobić masę i doprawić do smaku.

    Do około 1/2 szklanki tartej bułki dodać dużą szczyptę majeranku albo innych ulubionych ziół. Obtoczyć w tym wątróbki.

    Masę mięsną podzielić na tyle kulek ile jest przygotowanych części wątróbek.

    Mięso rozpłaszczać na dłoni, nakładać przygotowane kawałki wątróbek. Formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju kilkakrotnie obracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majeranek Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować