Wątróbka w chipsach

5 (158 ocen)

Chrupiąca wątróbka w chipsach- dlaczego nie.

Składniki:

  • 0,5 kg wątroby wieprzowej
    225g chipsów o smaku ser cebula(Biedronka)
    ok.1/2 szkl mąki pszennej
    ok.1/2 szkl wody
    1 jajo
    olej do głębokiego smażenia
    sól
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wątróbka w chipsach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ,,, 1. Wątróbkę wieprzową płuczemy ,czyścimy i suszymy.Kroimy na kawałki 0,5 cm.Chipsy gnieciemy na drobne kawałki (w torebce) i przesypujemy do miseczki.Z mąki,jajka i wody robimy ciasto jak na naleśniki tylko troszkę gęściejsze . Wątróbkę moczymy w cieście,obtaczamy w okruszkach z chipsów i wkładamy na rozgrzany olej .Pieczemy na złoty kolor uważajac by się nie przypaliła.Odsączamy na papierowym ręczniku, solimy i podajemy z pieczywem lub bez

Porady

Wątroby nie solimy przed pieczeniem.Można ją dopiero posolić przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować