Wątróbka w sosie własnym

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Wyśmienity smak wątróbki uzupełni surówka z kapusty kiszonej.

  • 30 min

Składniki:

  • * 50 dag wątróbki drobiowej
    * 2 średnie cebule
    * przyprawa uniwersalna
    * sól, pieprz
    * 2 łyżeczki papryki słodkiej
    * mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Obtoczyć wątróbkę w mące wymieszanej z papryką słodką. Obsmażyć krótko na oleju posypując obficie przyprawa uniwersalna. Zdjąć z patelni na talerz. Na patelnię dołożyć łyżkę masła i zrumienić cebulę pokrojoną w piórka. Dołożyć do cebuli wątróbkę podlać wszystko wodą. Dusić 10-15 min. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować