Wątróbka z ogórkiem

0 (0 ocen)

Połączenie wątróbki z ogórkiem okazało się bardzo trafione. Dodatek koperku i chilli dopełnił smakowo całość. Danie jest lekko pikantne oraz słodko - kwaśne.

Składniki:

  • ok. 500 wątróbi drobiowej
    1 średni ogórek gruntowy (200g)
    1 średnia biała cebula
    3 ząbki czosnku
    1 pęczek koperku
    2 łyżki oleju
    2 łyżki śmietany 12%
    2 łyżki wody
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    szczypta chilli
    pieprz czarny mielony do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wątróbka z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka z ogórkiem 1. Cebulę pokroić w piórka, czosnek na plastry - zeszklić na oleju.
  • Wątróbka z ogórkiem 2. Dodać oczyszczoną wątróbkę i smażyć 1 - 2 min na silnym ogniu, mieszając.
  • Wątróbka z ogórkiem 3. Ogórka obrać, przekroić wzdłuż na pół i usunąć nasiona. Miąższ pokroić w półtalarki (półksiężyce). Dodać do wątróbki. Wlać wodę, dodać posiekany koperek, koncentrat pomidorowy i chilli. Dusić 5 - 10 min (w zależności od pożądanego stopnia wysmażenia), co jakiś czas mieszając.
  • Wątróbka z ogórkiem 4. Następnie dodać śmietanę, wymieszać i chwilę razem podgrzewać. Danie doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować