Wątróbka z cebulą i młodymi ziemniakami

4.5 (159 ocen)

  • 20 min

Smaczny szybki obiad można powiedzieć jednogarnkowy. Jeszcze lepiej smakuje po ponownym odgrzaniu . warto raz w tygodniu zainwestować w moc wątróbki .

  • 20 min

Składniki:

  • wątróbka drobiowa 1/2 kg
    1 kg młodych ziemniaków
    2 cebule
    sól
    pieprz
    4 łyżki białego wina
    1 łyżka masła
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka z cebulą i młodymi ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki drobiowe płuczemy osuszamy i oczyszczamy. Cebule obieramy i kroimy w piórka.
    młode ziemniaki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Na patelnie na rozgrzany olej kładziemy wątróbki i smażymy z obu stron. Następnie dodajemy pokrojona cebule , dolewamy odrobinę białego wina i dusimy. doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy ugotowane ziemniaki i łyżkę masła , lekko mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować