Wątróbka z cebulą i kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafior dzielimy na rózyczki i gotujemy al'dente w osolonej wodzie -odcedzamy i odstawiamy.
2.Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek.Cebulę obieramy i kroimy w pół krążki.
3.Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy wątróbkę. Przyprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami i smażymy z obu stron.
4.Następnie dodajemy cebulę,mieszamy i przykrywamy pokrywą.Dusimy do zwiędnięcia cebuli. Odkrywamy i podsmażamy do odparowania płynu.Pod koniec dodajemy różyczki kalafiora,mieszając trzymamy na niewielkim ogniu przez chwilę żeby całość sie podgrzała i gotowe.
Wykładamy na talerze,posypujemy natką i podajemy :-)
Smacznego :-)
Komentarze