Wątróbka z cebulką i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dzieci nie przepadają za wątróbką,ale od kiedy dodaje jabłko to im posmakowała,a jak wiadomo wątróbka jest zdrowa posiada dużo żelaza.

  • 20 min

Składniki:

  • 40 dkg wątróbki 1 cebula 1 jabłko ,sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka z cebulką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Po wypłukaniu wątróbkę,namoczyć w mleku 15-30 min. cebulę pokroić i wątróbkę .Na gorący olej wrzucamy cebule podsmażamy 5 min.dodajemy wątróbkę i starte jabłko ,solimy na końcu aby nie była twarda,dusimy 5-10 min,

Porady

można dodać rozrobioną w wodzie łyżkę mąki i śmietany i bedzie pyszny sos.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować