Wątróbka z kapustą we francuzie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wątróbka i kiszona kapusta świetnie się komponują smakowo. Otulone cienką warstwą ciasta francuskiego doskonale nadają się na ciepłą przekąskę, jak i danie główne.

  • 60 min

Składniki:

  • 20 dag wątróbki drobiowej,
    20 dag kiszonej kapusty,
    ½ słodkiej papryki,
    1 cebula,
    gotowe ciasto francuskie ( ok 300 g),
    sól,
    pieprz,
    ostra papryka w proszku,
    kminek,
    olej,
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Wątróbka

Wątróbka z kapustą we francuzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
    Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
    Kapustę wypłukać, odcisnąć, posiekać i dołożyć do papryki i cebuli. Krótko przesmażyć, doprawiając solą, pieprzem, papryką i kminkiem.
    Wątróbkę szybko obsmażyć na drugiej patelni i przełożyć do kapusty.
    Rozłożyć arkusz ciasta francuskiego, wyłożyć na niego farsz i zwinąć jak roladę. Końce ciasta zawinąć pod spód. Przełożyć na natłuszczoną blaszkę, posmarować wierzch ciasta roztrzepanym jajkiem.
    Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
    Podawać lekko przestudzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować