Wątróbka z patelni

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zawsze ją lubię przegotowywać jak mam wolną chwilę

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbka z indyka: 35 dekagramów
    - curry w proszku: 1 łyżeczka
    - cebula: 1 sztuka
    - pieprz biały mielony: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 2 łyżki

Wątróbka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki z indyka umyć, osuszyć z wody najlepiej na durszlaku.
    Dymkę pokroić w pasemka, podsmażyć na oleju do chwili aż będzie lekko miękka, przełożyć na inny talerz. Na patelnie wlać łyżkę oleju,
    powoli przełożyć wątróbkę i podsmażyć z obu stron, dodać wcześniej podsmażoną cebulę, przyprawić białym pieprzem, dodać
    do smaku odrobinę soli, curry w proszku, wszystko delikatnie wymieszać i dusić pod przykryciem około 15 minut.
    Przed podaniem udekorować koktajlowymi pomidorkami i warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy