Wątróbka drobiowa w sosie śmietanowo-ziołowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę myjemy , czyścimy i osuszamy . Smażymy na rozgrzanym maśle z olejem przez 5 minut . Dodajemy pokrojona w piórka cebulę i smażymy kolejne 5 minut . Wlewamy mleko wymieszane z mąką i musztardą . Dodajemy rozmaryn , bazylię, szczyptę pieprzu ,kucharka i dusimy pod przykryciem przez 10 minut przez co jakiś czas mieszając .
2.Wlewamy śmietankę i zagotowujemy mieszając . Doprawiamy w razie potrzeby solą i posypujemy natką pietruszki . W przypadku gdy potrawa jest za gęsta dodajemy troszkę wody . Podajemy zaraz po przygotowaniu .
Porady
Można podawać z ryżem , ziemniakami , pieczywem oraz ulubioną surówką .
Komentarze